Instructievideo's snowboardles

Om onze lesstof nog effectiever over te brengen, hebben wij de verschillende niveau's snowboardles gefilmd. Deze filmpjes kan je als voor­bereiding gebruiken.

Promo video snowboardles

Bekijk de promo video met de samenvatting van al onze video's over snowboardles, of kies zelf een niveau en een video die je wilt bekijken.

Toelichting

Onze visie

Door te kijken naar je begin­situatie bieden we jou een effectieve methodische leerweg aan waarbij we uitgaan van zo effectief mogelijk bewegen. Hierdoor kan je snowboarden langer volhouden.

Bouwstenen van het snowboarden

De bouwstenen van het snowboarden zijn de centrale balans en de alpine balans. Vanzelfsprekend maakt het niet uit of je regular (links voor) of goofy (rechts voor) bent.
Beginners leren eerst de centrale balans. Op middel­gevorderd niveau wordt ook de alpine balans aangeleerd. Gevorderden gaan verder met zowel de centrale als de alpine balans.

Beginner: Centrale balans

In de centrale balans zijn de enkels, knieën en heup licht gebogen. Je moet een lichte scheendruk voelen. Het lichaams­gewicht is over beide voeten verdeeld. De handen zijn voor het lichaam en de blik is vooruit.

Middel gevorderd: Alpine balans

Kanthoek, stuurdruk en ritme. Dit doen we door het snowboard naast ons lichaam te krijgen, het lichaams­zwaartepunt staat in de bocht. Door gedoseerd te buigen ontstaat er druk "grip" deze druk laten we gedoseerd los waardoor de nieuwe bocht makkelijker te maken is. "actie - reactie"

Gevorderd: Centrale balans / Alpine balans

Door een juiste combinatie van centrale balans en alpine balans te gebruiken is de snowboarder is staat om dynamische ronde bochten te maken.

Veranderingen in ritme, radius en terrein (steilte en sneeuw­condities) verstoren de balans niet.