Instructievideo's skiles

Om onze lesstof nog effectiever over te brengen, hebben wij de verschillende niveau's gefilmd. Deze filmpjes kan je als voor­bereiding gebruiken.

Promo video skiles

Bekijk de promo video met de samenvatting van al onze video's over skiles, of kies zelf een niveau en een video die je wilt bekijken.
Onderaan kan je onze toelichting lezen.

Toelichting

Onze visie

Door te kijken naar je begin­situatie bieden we jou een effectieve methodische leerweg aan waarbij we uitgaan van zo economisch mogelijk bewegen. Hierdoor kan je het skiën langer volhouden.

Bouwstenen van het skiën

De bouwstenen van het skiën zijn de centrale balans en de alpine balans.
Beginners leren eerst de centrale balans. Op middelgevorderd niveau wordt ook de alpine balans aangeleerd. Gevorderden gaan verder met zowel de centrale als de alpine balans.

Beginner: Centrale balans

In de centrale balans zijn de enkels, knieën en heup licht gebogen. Je moet een lichte scheendruk voelen. Het lichaams­gewicht is over beide voeten verdeeld. De handen zijn voor het lichaam en de blik is vooruit.

Middel gevorderd: Alpine balans

Kanthoek, stuurdruk en ritme. Dit doen we door de ski's naast ons lichaam te krijgen, het lichaams­zwaartepunt staat in de bocht. Door gedoseerd te buigen (binnenbeen) ontstaat er druk "grip" deze druk laten we gedoseerd los waardoor de nieuwe bocht makkelijker te maken is. "actie - reactie"

Gevorderd: Centrale balans / Alpine balans

Door een juiste combinatie van centrale balans en alpine balans te gebruiken, is de skiër is staat om dynamische ronde bochten te skiën.
Veranderingen in ritme, radius en terrein (steilte en sneeuw­condities) verstoren de balans niet.